Frank Lammers
De enige echte
Lex (2008)

Titel: Lex
Producent: Frank Lammers 
Regie: Frank Lammers
Scenario: Frank Lammers, Eric Wobma 
Jaar: 2008
Lengte: 85 


Plot: Frank Lammers coregisseerde en speelt de hoofdrol in Lex, een beklemmend portret van een man gevangen in zijn eigen cynisme. De film, een adaptatie van het gelijknamige theaterstuk van wijlen Alex d'Electrique, speelt zich voornamelijk af tussen de vier muren van de kale, deprimerende woning waar Lex en zijn vriendin Wilma wonen. Hun leven wordt - als in Big Brother - dag en nacht gefilmd door camera's die in elk vertrek van het huis zijn bevestigd. Vastgelegd wordt hoe de misantrope Lex in zijn 'periode van daadlozigheid' filosofeert over zijn 'inwendige spanning', die hij botviert op zijn vriendin en als hij uitgaat op willekeurige voorbijgangers, en die soms ook tot ontlading komt wanneer hij zingt. De camera's registreren genadeloos en zonder opsmuk het leven van iemand die het vermogen tot compassie verloren lijkt te hebben. Ontsnappen aan zijn eigen ellende lijkt onmogelijk, en zelfs wanneer hij buiten is, draaien zijn gedachten en betogen - letterlijk - in cirkels rond.

Soort rol: Hoofdrol 
Franks rol: Lex

Cast: Frank Lammers, Anna Schoen