Frank Lammers
De enige echte
Shouf Shouf Habibi (2004)

Titel: Shouf Shouf Habibi
Producent: René Huybrechtse, Joram Willink, Frank Bak
Regie: Albert ter Heerdt
Scenario: Albert ter Heerdt
Jaar: 2004
Lengte: 89 minuten
Genre: komedie

Plot: In SHOUF SHOUF HABIBI staat Ap (Mimoun Oaïssa) voor een belangrijke keuze in zijn leven; moet hij net zoals zijn oudere broer Sam (Najib Amhali) en zus Leila (Touriya Haoud) kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko trouwen.

Ap’s vrienden zijn er nog lang niet aan toe om serieus
te worden. Maar Ap laat zich niet meer door z’n vrienden beïnvloeden. Hij doet verwoede pogingen er het beste
van te maken. Toch weet hij zich telkens weer in de nesten te werken en zweeft van het ene uiterste in het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter van administratief medewerker tot bankovervaller.

Soort rol: bijrol
Franks rol: Chris
Cast: Mimoun Oaïssa, Salah Eddine Benmoussa, Zohra Slimani, Najib Amhali, Iliass Ojja, Tanja Jess, Frank Lammers, Touriya Haoud, Mimoun Ouled Radi, Mohammed Chaara, Leo Alkemade, Winston Gerstanowitz, Tara Elders, Bridget Maasland, Ahmed Kamal, Soundous Toumi, Mustapha Salamat, Ahmed Salah, Peter Heerschop e.a.


Bekijk hier de trailer.