Frank Lammers
De enige echte
Sentimenti (2003)

Titel: Sentimenti
Producent: ZTHollandia
Regie: Paul Koek en Johan Simons
Auteur: 
Ralf Rothman
Bewerking: Paul Slangen
Fotografie: Ben van Duin
Jaar: 
2003
Première: 
12 juni 2003, Jahrhunderthalle, Bochum, Duitsland
Soort Productie: Productie bij het festival Ruhr-Triënale
Plot: 
Zittend aan het sterfbed van zijn moeder herinnert Simon zich haar verboden liefdesaffaire met een Italiaanse gastarbeider in de jaren ’60. Met muzikale fragmenten uit de opera’s van Verdi gaat hij, deze geschiedenis herbelevend, op zoek naar de essentie van de liefde. In surrealistische beelden en klanken kijkt hij naar zichzelf en de verloren gegane wereld van zijn jeugd in het Ruhrgebied. Hierbij komen aria’s - die uit hun samenhang zijn losgemaakt -als klankvaandels voorbij en wordt de herinnering van de man aan de situaties waarin zijn moeder de ware liefde ontdekt, omgeven door emoties en concrete, beschouwende gedachten.
Soort rol: Bijrol
Cast: 
Aus Greidanus jr, Krijn Hermans, Fedja van Huêt, Manouska Kraal, Frank Lammers, Tibor Lukacs, Hadewych Minis, Gijs Naber, Chris Nietveld, Adri Overbeeke, Frieda Pittoors, Judith Pol en Jeroen Willems