Frank Lammers
De enige echte
Lenny Bruce (2002)

Titel: Lenny Bruce
Producent: Noord Nederlands Toneel
Regie: Koos Terpstra
Auteur: 
Koos Terpstra, Hans Sibbel, Raoul Heertje
Jaar: 
2002
Première: 
2 maart 2002 
Plot: 
Lenny Bruce (1925-1966) stond voor controverse. Hij was de allereerste stand-up comedian met de status van een popster. Vijfendertig jaar na zijn dood geldt hij nog steeds als inspirator en voorbeeld voor cabaretiers én theatermakers. 
Het Noord Nederlands Toneel brengt een voorstelling over het leven en het wereldbeeld van de man die kapot werd gemaakt door de maatschappij, maar tot aan zijn einde verschrikkelijk grappig en scherp bleef.
Franks rol: Agent Rotolo, Arthur Reid
Meest memorabele uitspraak: Een nachtclub zonder vergunning is als een ijscoman in de winter.
Cast: 
Raoul Heertje/Hans Sibbel, Waldemar Torenstra/Yorick Zwart, Rogier in 't Hout, Veerle van Overloop, Ludo Hoogmartens, Cees Geel, Frank Lammers, Wolter Muller, Lotje van Lunteren/Kristen Denkers, Martijn de Rijk.