Frank Lammers
De enige echte
Het woeden der gehele wereld (2006)

Titel: Het woeden der gehele wereld
Producent: Rob Houwer
Regie: Guido Pieters
Naar het boek van: Maarten 't Hart
Jaar: 2006

Plot: In Het Woeden der gehele Wereld staan de bewogen jeugdjaren van Alexander Goudveyl centraal. De geschiedenis van Alexanders jeugd is tevens de geschiedenis van een tijdperk, de jaren vijftig en zestig, en van een nooit opgehelderde moordzaak. 

Die moord gaat terug op een authentiek voorval: in 1956, pal voor Kerstmis, werd in Maassluis tijdens een groots opgezette evangelisatiecampagne op klaarlichte dag een politieagent doodgeschoten. In de film speelt ook een mislukte vluchtpoging met een haringkotter in de woelige meidagen van 1940 een rol. 

Deze thrillerachtige elementen worden naadloos verweven met de psychologische ontwikkeling van Alexander, die ervan droomt componist te worden. 

Cast: Maarten Heijmans, Cees Geel, Frank Lammers, Bart de Vries, Reinout Bussemaker, Esther Waij, Kim Pieters, Miryanna van Reeden, Hugo Haenen, Viviënne van den Assem, Anna Speller, Peter Drost, Ottolien Boeschoten, Joost Prinsen, René van ‘t Hof, Bob Radstaak, Marcel Faber, Rosa Knaup, Frederik Brom, Thomas de Bres, Peer Mascini, Mirjam de Rooij, Frits Lambrechts, Ruben Brinkman, Michel Visser, Nyncke Beekhuyzen, Lizelotte van Dijk, Ad Hoeymans, Tatiana Radier, Cas Enklaar, Arthur Roffelsen, Elisa Beuger 

 bron: www.uip.nl