Frank Lammers
De enige echte
Het schnitzelparadijs (2005)

Titel: Het Schnitzelparadijs
Regie: Martin Koolhoven 
Scenario: Marco van Geffen naar het boek van Boudou
Jaar: 2005
Genre: Romantische Komedie

Plot: Het Schnitzelparadijs is een hilarische komedie over Nordip (Mounir Valentyn), een jonge Marokkaanse jongen, met een goed stel hersenen en een veelbelovende toekomst voor zich. Nordip wil echter helemaal niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen en neemt een zomerbaantje als afwashulp in restaurant: ‘De Blauwe Gier’. 
Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes (Bracha van Doesburgh), het nichtje van de eigenaar. De kans op een afspraakje met haar is erg klein, totdat twee zelfingenomen hulpkoks (Mimoun Oaissa en Yahya Gaier) Nordip onder hun hoede nemen. Zij leren hem de kneepjes van het vak in de keuken en voorzien hem van handige versiertrucs. 
Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar familie in te gaan. 

Soort rol: Bijrol

Franks rol: Frank speelt de rol van Willem, de chefkok. Type ruwe bolster, blanke pit. De bij tijden genadeloze chefkok van De Blauwe Gier: een aan drank verknochte, gevoelige ziel in een groot en grof lichaam. Droomde ooit van een eigen petit-restaurant, maar durfde het niet aan. Is na jaren verbitterd geraakt. Als je hem op de juiste plek kietelt, is hij als was.
Cast: Mounir Valentyn, Bracha van Doesburg, Mimoun Oaïssa, Yahya Gaier, Mohammed Chaara, Frank Lammers, Linda van Dyck,Tygo Gernandt, Gürkan Küçüksentürk, Sanne Vogel, Micha Hulshof, Sabri Saad el Hamus e.a.

 

Bekijk de trailer hier.