Frank Lammers
De enige echte
Driekoningenavond (2006)

Titel: Driekoningenavond
Producent: Theatercompagnie
Regie: Theu Boermans
Auteur: 
William Shakespeare
Bewerking: Theu Boermans
Jaar: 
2006
Première: 
15 februari
Plot: 
In Driekoningenavond, een van Shakespeare’s meest geliefde komedies, draait alles om de vraag: Wat is verliefdheid? Theu Boermans gaat op zoek naar het antwoord en komt tot een serie opmerkelijke conclusies.

Olivia wordt verliefd op Cesario. Cesario is 
echter een vrouw, Viola (Carice van Houten) die zich om zich te beschermen als man heeft verkleed. Viola op haar beurt, is verliefd op Orsino, maar kan dit door haar vermomming niet laten merken. Orsino, die verliefd is op Olivia, raakt geïntrigeerd door de meisjesachtige Cesario. Zo begint een wanhopige rondedans van verliefdheid. En rond deze hoofdpersonen draaien tal van zonderlingen die er zo hun eigen ideeën over de liefde op nahouden en voor nog meer hilariteit zorgen. Zoals de Hedonistische zuipschuit Heer Tobias (Paul de Leeuw), de oom van Olivia en zijn mededrinkebroer Heer Andries (Mike Reus), het personeel van Olivia, haar nar (Myranda Jongeling) en haar egocentrische en opportunistische rentmeester Malvolio (Jappe Claes).

De originele titel van dit stuk is ‘Twelfth Night: or, What you will’. De titel verwijst naar de twaalfde nacht na 1e Kerstdag: de traditionele feestavond van Driekoningen (6 januari), een avond van vrolijke chaos, waarop de wereld op zijn kop gezet mag worden.
Soort rol: hoofdrol
Franks rol: 
Orsino
Spel: Carice van Houten, Paul de Leeuw, Anneke Blok, Jappe Claes, Tijn
Docter, Myranda Jongeling, Mike Reus, Saskia Temmink, Frank Lammers, Abel Nienhuis, Ferdi Stofmeel, Jessica Zeylmaker, margreet Boersbroek, Matteo van der Grijn en Yora Rienstra