Frank Lammers
De enige echte
Dogville (2006-2007)

Titel: Dogville
Producent: Ro Theater
Regie: Pieter Kramer
Auteur: 
Lars von Trier
Bewerking: Christian Lollike
Vertaling: Gerardjan Rijnders
Jaar: 
2006 - 2007
Plot: 
Tom, dorpsfilosoof uit het conservatieve gehucht Hondsdorp, stuit tijdens zijn avondwandeling op de aantrekkelijke Grace, die op de vlucht is. Tom stelt voor om haar in het dorp op te nemen. Onder veel gemor stemmen de dorpelingen toe met als voorwaarde dat Grace voor iedereen beschikbaar is om klusjes te doen. Met haar grenzeloze optimisme weet ze de harten van de bewoners bijna te winnen. Maar als blijkt dat zowel de politie als de maffia haar zoekt, neemt de angst van de bewoners buitenproportionele vormen aan en wordt het misbruik dat van Grace wordt gemaakt 
steeds schaamtelozer en harder…

Daar waar Von Trier de kaalslag van het theater direct naar het witte doek vertaalde, zullen Pieter Kramer en Gerardjan Rijnders juist een filmische sprookjeswereld in het theater creëren. Kramer laat zich inspireren door de tekeningen van Norman Rockwell, die een smetteloos beeld geven van de Amerikaanse ‘Happy Family’. Dogville van het ro theater wordt een ontspoorde Sound of Music, waarin het kleinburgerlijke en onverdraagzame Hondsdorp wordt omgetoverd in een droomwereld van gelukkige gezinnen, van blanke kindjes met blonde vlechtjes, van zelfgebakken brood en aangeharkte tuintjes. Een wereld die uiteindelijk letterlijk aan flarden wordt geschoten.

Franks rol: 
Tom
Cast: 
Jacqueline Blom, Frank Lammers, Rudolf Lucieer, Beppe Costa, Martijn Fischer, Linda Olthof, Sylvia Poorta, Mariana Aparicio Torres, Michiel Bijmans, Michel Visser, Matteo van der Grijn, Karlijn Smit, Steven Stavast, kinderen van Jeugdtheater Hofplein e.a.