Frank Lammers
De enige echte
De Grot (2001)

Titel: De Grot 
Producent: Errol Nayci, Volkert Struycken, Berry van Zwieten 
Regie: Martin Koolhoven 
Scenario: Tim Krabbé (naar zijn eigen boek) 
Jaar: 2001 
Lengte: 90 minuten 
Genre: Psychologische thriller

Plot: In De Grot ontmoeten de verlegen Egon Wagter em de nrutale allesdurver Axel van de Graaf elkaar tijdens een vakantiekamp. Ondanks hun totaal verschillende karakters raken ze bevriend en blijven de levens van Egon en Axel door toevallige ontmoetingen steeds met elkaar verbonden. Egon kijkt altijd enorm op tegen Axel en het opwindende leven dat hij leidt, maar tegelijkertijd houdt hij zoveel mogelijk afstand van de dubieuze praktijken waarin Axel altijd verwikkeld schijnt te zijn. Axel heeft op zijn beurt altijd een zwak voor Egon en houdt van hem als een broer. Wanneer Egon, inmiddels afgestudeerd geoloog, het geld ontbreekt om zijn grote droom waar te maken besluit hij ten einde raad Axel in te schakelen. Deze beslissing heeft echter verstrekkende gevolgen en het bezoek aan een grot tijdens het vakantiekanp blijkt dan allesbepalend te zijn geweest voor het leven van beide vrienden in deze film over het kwaad, de liefde en het noodlot.

Soort rol: Bijrol
Franks rol: Frank speelt René, een veertiendejaars student psychologie. Iedereen op de sociëteit kent hem wel en als niemand hem dan op een gegeven ogenblik meer ziet, gaan ze zich wel zorgen maken. Dan blijkt dat hij in de gevangenis zit in Oost-Duitsland, omdat hij betrokken was bij mensensmokkel. Een klusje van Axel. 
Meest memorabele uitspraak: "Veertiendejaars psychologie" 

Cast: Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Kim Huffman, Erik van der Horst, Benja Bruijning, Kelly Touwslager, Jeroen Willems, Saskia Temmink, Porgy Franssen, Gijs Scholten van Aschat, Stijn Westenend, Brendan Fletcher, Frank Lammers, Anke Engels, Hrothgar Mathews, Nikki Plessen, Floris Drost, Chris Kuppens, Rosa de Rijke, Sandra Meinhardt, Tim de Wit, Michiel Nooter, Philip van den Boogert, Gwen Eckhaus, Kees Hulst