Frank Lammers
De enige echte
Coriolanus (1996)

Titel: Coriolanus
Producent: RO Theater
Regie: Koos Terpstra
Auteur: 
William Shakespeare
Vertaling: Koos Terpstra
Bewerking: Koos Terpstra
Jaar: 
1996
Première: 
5 oktober 1996, Schouwburg Rotterdam
Plot: 
Tijdens de oorlog verslaat Gaius Martius heel veel mensen. Rome heeft de overwinning dan ook aan hem te danken. Hierna wordt hij Coriolanus genoemd naar de stad die hij heeft veroverd. Hij mag consul worden, maar moet het dan wel aan het volk vragen. Die vinden het goed. Zijn vroegere vrienden hitsen het volk daarna tegen hem op. Hij wordt verbannen. hij sluit vrede met Aufidius, de leider van de Volksen en samen besluiten ze Rome te vernietigen. Zijn moeder weet hem tegen te houden. Hierna schiet Aufidius Coriolanus dood. 
Soort rol: Hoofdrol
Franks rol: 
Coriolanus
Cast: 
Frank Lammers, Cees Geel, Sabrina van Halderen, Rogier in't Hout, Jos van Hulst, Leo Janssen, Joop Keesmaat, Geert Lageveen, Herman Naber, Veerle van Overloop, Joost Prinsen, Esther Scheldwacht, Harriët Stroet, Leopold Witte